A Közösségszervezés BA gyakorlati kurzusainak fejlesztése az SZTE JGYPK-n - Sütő, Erika (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
Tanulmányomban a Közösségszervező BA képzés szakmai gyakorlatainak fejlesztési folyamatát mutatom be. Az SZTE JGYPK SZFTI Művelődéstudományi Tanszékén 2018-ban indult az első közösségszervező évfolyam. A tanszéki és kari hagyományokból adódóan a kulturális és ifjúsági közösségszervező szakiránynak már voltak előzményei, s ezzel együtt szakmai partnerei a 160 órás külső gyakorlat megvalósításához. A humánfejlesztő szakirány azonban új volt, fel kellett kutatni a lehetséges partnereket, illetve szükség mutatkozott a gyakorlat informatív leírására. 2022-ben lettem a felelőse a humánfejlesztő szakirány 160 órás gyakorlatának, s ezzel együtt egységes keretben kidolgoztam a szegedi közösségszervező képzés szakmai gyakorlatainak tanulási eredmény alapú leírását. A képzés gyakorlatainak megújítását támogatta a tanszékvezető, Dr. habil. Újvári Edit.