Fiatalok és a munka világa : Munkavállalási lehetőségek és motivációk a Covid-19 megjelenése óta a fiatalok körében - Szőcs, Andor (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2024)
Fiatalok és a munka világa - Munkavállalási lehetőségek és motivációk a Covid-19 megjelenése óta a fiatalok körében A felsőoktatási intézmények a fiatalfelnőttkori szocializáció fontos közegét jelentik. Ebben a miliőben találjuk meg a nem-tradicionális hallgatók egyik típusát, akik körében a tanulás melletti munkavállalás egyre fontosabb helyet tölt be a nemzetközi adatok tanúsága szerint (OECD 2015). A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok későbbi elhelyezkedését nagyban elősegítik a tanulmányok során szerzett munkapiaci tapasztalatok (HERI 2012, NCES 2020). Megállapíthatjuk, hogy az egyetemi hallgatók szabadidős tevékenysége sokrétű; A fizetett munka növekvő tendenciájú újdonságnak számít a vizsgált felsőoktatási intézményben, ami a jövő munkaerőpiaca szempontjából egyre fontosabbá válhat. A hallgatók munka-attitűdjei előrevetíthetik a munkaerőpiac jövőbeli tendenciáját (Szőcs 2021).