Angelo Poliziano levele Antonio Pizzamanóhoz - Frazer-Imregh, Monika (Antikvitás & Reneszánsz, 2024)
Az itt következő forrásban Angelo Poliziano levelezése negyedik könyvének hetedik darabját olvashatjuk (Epistulae 4, 7), amelyet Antonio Pizzamanóhoz, a velencei humanistához írt, aki tehetősebb barátjával és egyben pártfogójával, Domenico Grimanival együtt egy alkalommal álruhában kereste fel őt és Giovanni Pico della Mirandolát, így tréfálva meg a két firenzei jóbarátot. A két csínytevő még a távozásakor is alig akarta felfedni valódi kilétét, és ezt a csínyt hányja Pizzamano szemére szintén tréfásan Poliziano.