A platóni lélekfelosztás egy Petrarca-zsoltárversben (6, 9) - Ertl, Péter (Antikvitás & Reneszánsz, 2024)
A tanulmány Francesco Petrarca 6. zsoltárának első kilenc versét elemzi, rámutatva, hogy Cicero Tusculumi eszmecseréjének egyik passzusa (1, 10, 20) kulcsfontosságú a 9. vers értelmezéséhez