Marcus Annaeus Lucanus: A polgárháború 1. könyvének fordítása - Majoros, Máté (Antikvitás & Reneszánsz, 2023)
Az alábbiakban Marcus Annaeus Lucanus Bellum Civile (Pharsalia) c. epikus költeményéből olvasható az első könyv jegyzetekkel ellátott verses fordítása.