Két férfi esküvője Rómában - Gellérfi, Gergő (Antikvitás & Reneszánsz, 2023)
Tanulmányomban az azonos neműek házasságkötéséről beszámoló római szövegeket mutatom be azok megbízhatóságának és lehetséges értelmezéseinek vizsgálata céljával. Az irodalmi és történeti források mellett jogi szempontokat is figyelembe véve, mindenekelőtt Craig Williams, Bruce Frier és Michael Fontaine eredményeire támaszkodva vizsgálom a témát, amelyhez egy későantik constitutio mellett két Martialis-epigramma, egy Iuvenalis-szatíra, valamint a Nero, illetve Heliogabalus császárok egyaránt botrányokkal tűzdelt uralkodásáról beszámoló történeti munkák jelentik a legfontosabb forrást.