A prelibertinus irodalom forrásvidékén:: Nicolas Chorier Sigea-hamisítványa (Aloisiae Sigeae Toletanae Satyra Sotadica de arcanis Amoris et Veneris) - Nagyillés, János (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
Nicolas Chorier Aloisiae Sigeae Toletanae Satyra Sotadica de arcanis Amoris et Veneris című Sigea-hamisítványa fontos előképe a libertinus irodalomnak. A valódi szerző életrajza és a keletkezés körülményei nagyrészt ismertek, a szöveg azonban obszcén tartalma miatt kevéssé kutatott. A teljes munka fordítása jelenleg készül, a cikk a szexuális szókincs forrásaival foglalkozik.