Plinius leírása mesés és különleges lényekről - Székely, Melinda (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
C. Plinius Secundus Maior Naturalis historia műve 6. könyvében (cap. 187–195) a lakott világ határainál fekvő Aethiopia jellemzésénél csodás és fantasztikus élőlényekről is ír. Jelen munkában e részlet fordítása olvasható bevezetővel és jegyzetekkel ellátva.