Szerelmi vágy, valamint fizikai szenvedés és konfliktus motivikus kapcsolata a korai görög költészetben - Mayer, Péter (Antikvitás & Reneszánsz, 2022)
A tanulmány néhány, a szerelmi vágy keltette testi szenvedést és magával a vággyal folytatott fizikai konfliktust illető sapphói és anakreóni nyilatkozat előtörténetét vázolja fel a korai görög eposzban, valamint az elégia- és iambosköltészetben. A tárgyalt költői helyek és értelmezésük igazolja az alaptézist, hogy e motívumok kezelése az egyes költők életművében műfaj- és genderspecifikus, valamint az egyéni költői programra jellemző karakterisztikumot mutat.