Fiziognómiai testreprezentációk a kora újkorban - Békés, Enikő (Antikvitás & Reneszánsz, 2024)
Tanulmányomban a fiziognómiai tanok és a koraújkori irodalom kapcsolatát két szöveghely elemzésével szeretném illusztrálni. Ippolito d’Este leírása eddig ismeretlen volt a hazai szakirodalomban, Könyves Kálmán Révay Péternél olvasható jellemzését pedig új források bevonásával elemzem. A témaválasztást Vígh Éva fiziognómiai tárgyú írásai indokolják.