Nicolas Chorier: Johannes Meursius: Luisa Sigea de Velasco: Ámor és Vénusz titkai: – pajzán szatíra - Nagyillés, János (Antikvitás & Reneszánsz, 2023)
E sok szempontból különleges szöveg kettős hamisítvány. Igazi szerzője Nicolas Chorier (1612. szeptember 1–1692. augusztus 14) francia jogász, író és történész. Egyéb nagy hatású munkái mellett ez a leghíresebb szövege. Ezt a munkáját az európai kultúrtörténet első igazán pornográf szövegeként tartják számon. Az itt olvasható fordítás a teljes, hét szatírát tartalmazó könyv első darabja.