Francis Bacon: De sapientia veterum – A régiek bölcsességéről (részletek) - Petneházi, Gábor (Antikvitás & Reneszánsz, 2020)
Bacon allegórikus mítoszmagyarázatokat tartalmazó műve a 17. század egyik bestsellere volt, magyar fordítása mindeddig nem jelent meg. A rövid szövegek esszenciálisan tartalmazzák mindazt, amit Bacon a természet- és morálfilozófiáról, az ismeretelméletről, vagy általában a tudomány feladatáról és funkciójáról vallott és gondolt.