Anna Maria van Schurman latin nyelvű költeményei az Opuscula 1652-es kiadásában - Nagyillés, János (Antikvitás & Reneszánsz, 2020)
Anna Maria van Schurman (1607. november 5. – 1678. május 4.) a 17. század szellemi életének egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb alakja. Latin nyelvű költeményeinek 1652-es gyűjteményét tesszük itt közzé kétnyelvű kiadásban.